ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Πανόπουλος Χρήστος / Παθολόγος - Ογκολόγος, MD, PHD

panopoulos

Dr. Πανόπουλος Χρήστος / Παθολόγος – Ογκολόγος, MD, PHD

Γεννήθηκα στην Αθήνα Τελείωσα το 7ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Genoa με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ Το 1983 εργάσθηκα σαν Πανεπιστημιακός Βοηθός – Ερευνητής στο Ινστιτούτο Παθολογίας R του Πανεπιστημίου της Genoa.

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα και την υπηρέτηση της Στρατιωτικής μου θητείας στον Στρατό Ξηράς, υπηρέτησα σαν Αγροτικός Ιατρός στον Υγειονομικό Σταθμό Πλάτσας, στην Μεσσηνιακή Μάνη (1985-1986) Ακολούθησε η Ειδίκευση στην Παθολογία, στο Γ΄ Νοσοκομείο ΙΚΑ στην Αθήνα και η λήψη της Ειδικότητας της Παθολογίας μετά από εξετάσεις το 1991.

Εργάσθηκα σαν Επιστημονικός Συνεργάτης της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου από το 1992-1998 Διορίσθηκα μετά από κρίση, Επιμελητής της Β΄ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», θέση στην οποία υπηρέτησα από το 1998 έως το 2002 Το 1998, αμέσως μετά την καθιέρωση της Ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας, μου απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικότητας του Παθολόγου-Ογκολόγου.

Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» ήμουν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας, Ηθικής και Δεοντολογίας του Νοσοκομείου καθώς και υπεύθυνος Εκπαίδευσης.

Παράλληλα συμμετείχα σαν υπεύθυνος Σύμβουλος Ογκολόγος στο Ογκολογικό Συμβούλιο του Σισμανογλείου Νοσοκομείου έως το 2004, καθώς και στο Ογκολογικό Συμβούλιο της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Κ. Δημόπουλος)
Ολοκλήρωσα την Διδακτορική μου Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000, με θέμα: Χορήγηση από του στόματος εστραμουστίνης και ετοποσίδης σε ασθενείς με ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη.

Το 2002 μετά από κρίση, έλαβα την θέση του Επιμελητή Α΄ στην Β΄ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Το 2008 προήχθην στον βαθμό του Διευθυντού και υπηρέτησα σαν Διευθυντής του Β΄ Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου έως τον Οκτώβριο του 2015, οπότε και υπέβαλα την παραίτησή μου και έκτοτε εργάζομαι σαν Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος της «Ευρωκλινικής Αθηνών», καθώς και στο επί της οδού Ξενίας 3 ιδιωτικό μου Ιατρείο.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου στον «Άγιο Σάββα», ήμουν υπεύθυνος των Ογκολογικών Συμβουλίων του Γυναικολογικού Καρκίνου και του Καρκίνου του Μαστού.

Ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας του Νοσοκομείου και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Έλαβα μέρος σαν Ερευνητής ή Συνερευνητής σε διεθνείς κλινικές μελέτες, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά.

Έχω συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων.
Έχω δώσει > 250 διαλέξεις και ομιλίες σε στρογγυλά τραπέζια, σαν προσκεκλημένος ομιλητής, σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.
Ερευνητής και υπεύθυνος επιδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος για τον κληρονομικό καρκίνο μαστού και ωοθηκών, καθώς και υπεύθυνος του Ιατρείου Γενετικής Συμβουλευτικής του Νοσοκομείου.
Διευθυντής Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (2014-2015).
Κριτής των εργασιών προς δημοσίευση του Επιστημονικού Περιοδικού “MEDICINE”.

Εκπαίδευσα μεγάλο αριθμό ειδικευομένων στην Παθολογία και την Παθολογική Ογκολογία για πάνω από 2 δεκαετίες και δίδαξα σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Εκπαιδευτικά Σεμινάρια.

Οργάνωσα και ανέλαβα την λειτουργία μονάδας γενετικής συμβουλευτικής και κληρονομικού καρκίνου στον «Άγιο Σάββα», σε συνεργασία με το τμήμα γενετικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Έχω δώσει πάνω από 300 διαλέξεις, σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή Ογκολογικά Συνέδρια και Σεμινάρια.

Εχω οργανώσει 9 Πανελλήνια Συνέδρια και έχω συμμετάσχει στη οργάνωση πάνω από 40 συνεδρίων σαν μέλος της οργανωτικής ή της επιστημονικής επιτροπής.

Ενεργό Μέλος

  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ)
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
  • Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Καρκίνου του Μαστού
  • Μέλος και τ. Ταμίας της Επαγγελματικής Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
  • Μέλος της American Society of Clinical Oncology (ASCO)
0
ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
0
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
0
ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ